Children of Men

Genellikle distopya filmleri bana pek cazip gelmez. Fakat Clive Owen, Julianne Moore ve Michael Caine gibi oyuncuları barındıran Alfonso Cuaron imzalı 2006 yapımı bu film beni bir nebzeden daha fazla miktarda etkiledi. Film tüm kadınların kısır olduğu bir dünyada yavaş ama mutlak bir yokoluşa giden bir insanlık teması üzerinde şekilleniyor.

Film ilk başta çok basit gibi gözükse de detaylara takılmaya başladığınızda izleyiciye ne kadar zengin bir materyal verdiği anlaşılıyor. bu da insanda iki ve hatta üçüncü kez izleme isteği uyandırıyor. Karanlık ve kasvet açısından bende bir Blade Runner havası yaratan bu film, geleceğe dair teknolojileri makul sınırlar içerisinde öngörerek ve seyircinin gözüne gözüne sokmayan bir üslupla gerçekçi bir çizgiyi takip ediyor. Her ne kadar filmin çıkış noktası olan "kısırlık" felaketinin sebebi doğrudan açıklanmasa da (bir yerde radyoda konuşan bir adam birşeyler anlatıyor, bir de hemşire kadın birşeyler anlatıyor o kadar) bir müddet sonra seyirci bunun cevabını aramaktan vazgeçiyor.

Anlık aksiyon sahneleri, beklenmedik anlarda gerçekleşmeleri suretiyle seyirciyi yerinden zıplatıyor kesinlikle. Bu açıdan "şimdi şu olacak, sonra bu olacak" gibi bir kalıba oturmuyor film. Bir sonraki sahnede ne olacağını kestiremiyorsunuz.

Oyunculuklara gelince, tek bir söz bile söylenemez. mükemmel. özellikle michael cane hayranları bence filmde çok mutlu olacaklardır.

(SPOILER)
->Bu arada bir filmde görebileceğiniz en iyi doğum sahnesini de görmeye hazırlıklı olun. Ben gördüm ve şok oldum. <- Filmin eleştirilecek yönleri tabi ki var, ancak bunlar kesinlikle izlemeye engel değil ve izleme keyfinizi bozmaması açısından bunlardan bahsetmeyeceğim. Bence izlenmesi gereken bir film.

Yorumlar

Popüler Yayınlar