Hackerlar Steam Kullanıcılarının Şifre ve Kredi Kartı Bilgilerine Erişti


Valve'ten yapılan açıklamaya göre geçen hafta sonu hackerlar Steam servisi üzerinden kullanıcı bilgilerine izinsiz erişim imkanı elde ettiler.

Valve CEO'su Gabe Newel'in Perşembe günü tüm Steam hesaplarına gönderdiği yazıya göre, 6 Kasım Pazar günü izinsiz erişilen veritabanında yer alan bilgiler arasında kullanıcı adları, hashlenmiş şifreler, oyun satın alımları, eposta adresleri, fatura adresleri ve şifrelenmiş kredi kartı bilgileri bulunuyordu. Valve'ın medyaya da gönderdiği yazıda bu bilgilerin hackerlar tarafından alınıp alınmadığı halihazırda şirket tarafından incelenmeye devam edildiği ifade edilmiş.

Aynı notta ifade edildiği üzere şifreli kredi kartı numaraları ve kimlik bilgilerinin hackerlar tarafından alındığına veya kredi kartı numaraları ve şifrelerin korumasının kırıldığına dair bir kanıt bulunmamakta fakat yine de kredi kartı faaliyetlerinin ve ekstrelerin yakından izlenmesi tavsiye edilmekte. Halihazırda izinsiz kredi kartı kullanımına yönelik bir kanıt bulunmamış.

Olay ilk olarak forumlarla ilgili olarak ortaya çıkmış fakat daha sonra hackerların kullanıcı bilgilerinin tutulduğu veritabanına da eriştiği tespit edilmişti.

Valve, bazı forum hesaplarının güvenliğinin ihlal edildiğini doğrulayarak mesaj panoları tekrar açıldığında tüm kullanıcıların şifrelerini değiştirmesinin gerekli olacağını bildirdi.

Forum hesapları standart Steam servisinden ayrı olduğundan ötürü şirket, Steam kullanıcılarını şifrelerini değiştirmek için zorlamayacağını ancak yine de değiştirmenin iyi bir tedbir olacağını belirtti.

Kaynak:
1) Wired.com (ingilizce)

Yorumlar

Popüler Yayınlar