Galaxy Nexus Pil Ömrünü Tam Güne Uzatın


Akıllı telefonların genelinde bir pil sorunu vardır. Özellikle de Galaxy Nexus'ta böyle bir sorun var ki ZDNet'te bu konuda bir makale yayınlanmış. Ben de Nexus kullanıcıları için bu yazının çevirisini yapıp yayınlayayım dedim:


" Galaxy Nexus'u kullandıkça daha çok seviyorum. En iyisi olmasa bile Android telefonlar arasında en iyiler arasında kolayca yer bulabilir. Ice Cream Sandwich'le birlikte gelen süper donanımıyla Galaxy Nexus'u kullanmak gerçek bir zevk. ICS'nin biraz daha iyi olmasını istesem de Android'in önceki versiyonlarından çok daha iyi. Galaxy Nexus'un tek dezavantajı en güçlü olduğu yönlerinden biri yüzünden: LTE hızları. LTE 4G bağlantısı pili çok hızlı bir şekilde tüketerek tam gün dayanmasını imkansız hale getiriyor.


Galaxy Nexus kullanan iş arkadalım 4G'yi kapatmak için basit bir ayar değişikliğinden bahsetti. Bu şekilde Galaxy Nexus'u olağan kullanım için 3G telefon haline getirerek pil ömrünü uzatabilirsiniz. LTE 4G hızına ihtiyaç duyduğunuzda işinizi yapana kadar geçici olarak açıp daha sonra tekrar kapatabilirsiniz.


Ana ekrana bu ayara ulaşmak için bir ikon yerleştirmek isterseniz bunu yapan ücretsiz bir uygulama var: LTE Switch. "


Kaynak:
1) ZDNET : Galaxy Nexus: How to make the battery last all day (İngilizce)

Yorumlar

Popüler Yayınlar