Demonoid'e Ne Oldu? Şimdi Ne Olacak?

Eşgüdümlü bir çabayla kapatılan BitTorrent sitesi Demonoid'e ait üç domain adı daha üzerinden iki hafta geçmeden satışa sunuldu.

Ukrayna menşeli site bu ayın başında resmi makamlar İnternet servis sağlayıcısı Colocall'la irtibata geçip hizmetin sunucularını kapatmak için zorladıktan sonra kapatılmıştı. Demonoid ABD'denin "Adı Çıkmış Pazarlar Listesi" içerisinde yer alıyordu.


Şimdi domain adlarından üçü: demonoid.me, demonoid.com ve demonoid.ph domain satış sitesi olan Sedo'da satışa sunulmuş durumda.
Interpol ve IFPI (International Federation of the Phonographic Industry) global trafik sıralamasında ilk 600 ve ABD trafik sıralamasında ilk 300'de yer alan siteyi kapatmak için müşterek çalıştıklarını açıklamışlardı.

IFPI korsanlığı önleme bölümü yöneticisi Jeremy Banks açıklamasında şöyle dedi: "Demonoid; sanatçıların, şarkı yazarlarının ve kayıt şirketlerinin haklarına saygı gösterirken tüketicilere de büyük değere sahip müzik eserleri sunan 500'den fazla lisanslı dijital müzik hizmetiyle haksız rekabete neden olan dijital müzik korsanlığının önde gelen oyuncularından biriydi. Demonoid'i kapatma operasyonu müzik eserlerinin geniş bir ölçekte yasa dışı dağıtımını kolaylaştıran bir hizmeti durdurmaya yönelik gerçekleştirilen uluslararası işbirliğine dair çok büyük bir örnek olmuştur."


Bu arada bu kapatma işlemi Anonymous'un öfkesini Ukrayna hükümetine yöneltmesine de neden oldu. Anonymous ayrıca Demonoid'i tekrar hayata geçirmek için de "her türlü girişimi yapacaklarına" dair söz verdi.


kaynak:
1) CNet - Domains seized from Demonoid BitTorrent site up for sale
2) Wired - Anonymous Vows to Avenge Takedown of Demonoid File Sharing Site
3) Wired - Demonoid file-sharing site shuttered in widening crackdown
4) ZDNet - Demonoid busted by the police

Yorumlar

  1. Canım benim Demonoid im sensiz geçen günler uykusuz geçen geceler acaba geldin mi deyip yerimlerimdeki linkine tıklamak ve seni orda görememek ne zor bilirmisin. Yerin dolmuyor bebeğim boşluktayım.Ne olursun çık gel artık :(

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar