Windows RT için 5 Uygulama


CNet'te çıkan bir makalede Windows RT'de (daha Windows RT versiyonları çıkmadığı için) kullanamayacağınız 5 uygulamanın alternatifleri tanıtılmış. İşte bu makaladen satır başları:



Windows 8 RT'nin en büyük handikaplarından biri, Windows 8'den farklı olarak üçüncü parti yazılımları doğrudan masaüstünden yükleyemiyor olmanızdır. Üçüncü parti yazılımları ancak Windows Store üzerinden yükleyebiliyorsunuz. Fakat bu noktada da sorun, en popüler yazılımlardan bazılarının daha Windows Store'a girmemiş olması. Fakat kısa bir araştırmayla bu yazılımların bazı alternatifleri mevcut:


1) Slacker Radio: Spotify'a alternatif olan bu uygulamayla on-demand müzik fanları ihtiyaçlarını karşılayabilirler. Ücretsiz hesap açılması suretiyle Pandora'ya benzer şekilde programlanmış radyolar dinlenebilmekte.



2) FlipToast: Twitter ve Facebook'un resmi uygulamaları daha duyurulmadığı için FlipToast'u kullanarak Facebook ve Twitter'a bağlanmanız mümkün.



3) IM+: Trillian veya Pidgin'in Windows RT sürümü daha çıkmadığı için şimdilik tek alternatifiniz IM+.



4) Metro Commander: Windows Explorer artık RT masaüstüne gömülmüş olduğundan ötürü dosyalarını yönetmek isteyenlerin imdadına da Metro Commander yetişiyor.



5) Multimedia 8: Bu uygulama da Windows Media Player'ın alternatifi olarak çıkıyor. Her ne kadar Windows RT'de resim, müzik ve video için ayrı ayrı uygulamalar bulunsa da hepsini tek bir uygulamadan kullanmak isteyenler bu uygulamayı tercih edeceklerdir.



Makalenin İngilizce orijinali için buraya tıklayınız.

Yorumlar

Popüler Yayınlar