Kar Türküsü

Bir kar türküsüdür tutturduk gidiyor son birkaç gündür. Geldi, gelecek, donacağız, sibiryaya döneceğiz derken geldi de geçiyor bile "kar" dediğimiz doğa olayı. Medyanın dolduruşuna mı geldik bilemiyorum ama çevremdeki herkesin ilk gündem maddesi kardı.

Kar güzeldir, çirkinlikleri örter fakat aynı zamanda dondurucudur can alır. Kalın paltoları altında üşümeden karda hoplayıp zıplayanların kaçı bu sene donarak ölenlerden haberdar?

Kar gündemi bir karın ağrısı oldu artık. Zaten medya canavarı yapabileceği kadar haberi yaptıktan sonra en son "sibiriya soğuğu geliyor, valla ...rusya söyledi" tarzında bir haber yapıp sahneden çekildi.

Kar iyidir, mikrobu kırar ancak dikkatli yürümezseniz kafanızı da kırar. O yüzden karda yürürken ellerinizi cebinize sokmayın, düşmeye karşı tetikte olun. Ne zaman kayacağınızı bilemezsiniz. Eliniz cebinizde olursa, elinizi cepten çıkartana kadar kafa üstü çakılabilirsiniz alimallah.

Kar beyazdır, fakat o kadar beyazdır ki fazla bakarsanız kör eder. Kar körlüğü denen birşey vardır. O yüzden karda fazla dolaşmayın, mecbursanız güneş gözlüğü takın.

Kar gitmeden karda eğlenmeye bakın zira altından çamur çıktımı bir daha elinizi süremezsiniz. Hadi iyi eğlenceler.

Yorumlar

Popüler Yayınlar