Android 4.1 - Jelly Bean'in Yenilikleri

İşte yeni Andrid 4.1, Jelly Bean güncellemesiyle gelecek başlıca yenilikler!




Daha hızlı performans
Google'a göre Jelly Bean (JB) mobil işlemcilerin gücünü daha iyi kullanacakmış. Ayrıca JB cihazları pil ömrü performansını da iyileştirecekmiş.

Boyutları değiştirilebilir widgetlar
Yani widgetların boyları ekrana sığabilecek şekilde değişebilecek. Özellikle telefonun ana ekranında başka widgetlar varsa.

Daha kolay fotoğraf paylaşımı
ICS, Android telefonlarına yeni kamera becerileri kazandırmıştı. Şimdi JB fotoğraflar arasında daha hızlı dolaşmak için Filmstrip geliyor. Ayrıca resimleri paylaşmak için crop etmek ve sevmediklerinizi kolayca silmek mümkün hale geliyor.

Daha iyi sezgisel klavye
Google, JB'nin dahili sözlüğünde daha doğru kelime tamamlama seçenekleri sağlamak için iyileştirmeler yapmış.

Sesle yazdırma (dikte)
İşte JB'nin en becerikli iyileştirmesi. Yani, upuzun paragrafları JB telefonunuza dikte ettirebileceksiniz, noktalama işaretlerini bile!


Sesli arama (ç.n. telefon etme anlamında değil, google'da arama yapmak anlamında)
Google, bununla Apple'ın Siri'sine rakip oluyor. Google zaten yıllardır Voice Actions (Sesli Eylemler) özelliğine sahipti şimdi aramayı da entegre etmiş durumda.

Daha Zengin Bildirimler
Bildirim, işletim sistemi tasarımında yeni moda olmuş kelimelerden biri. Android bu konuda gerçek bir öncü. Sistem ikazlarını bildirim çubuğunda aşağı çekilebilen pencerede ön ve ortaya yerleştirmiş vaziyette. Apple'da iOS 6 ile kendi bildirimlerini iyileştirerek rekabete girdi. Ancak JB işi biraz daha ileri götürerek karmaşık eylemlere izin veren bildirimleri ve ikazlarla etkileşime girmek için yeni yolları desteklemeye başladı. Geliştiriciler, kendi uygulamalarına özel bildirim tasarlayabilme esnekliğine sahip oldular.

Google Now
Google'ın yeni özelliği. Ağırlıklı olarak yaptığınız aramaları takip edip bulunduğunuz konuma göre size gerçek zamanlı bilgiler getirecek olan bir hizmet. En basitinden tuttuğunuz takımın maç takvimini, yakınlardaki restoranları vs. ekranınızda görmeye başlayacaksınız.

Yenilenmiş Google Play
Google, kendi Google Play eğlence mağazasını da elden geçirmiş. Artık filme ve müzik arişivine ilaten TV dizilerini de bulabileceksiniz. Ayrıca magazin dergilerini indirebilecek, kitap okuyabileceksiniz.


Kaynaklar:
1) cnet - Google Android 4.1 Jelly Bean

Yorumlar

Popüler Yayınlar