Nasıl Yazılımcı Olunur? Belli Ön Şartları var mıdır?

En sonda söyleyeceğimi en başta söyleyerek başlayayım yazıya. Eğer yazılımcı olmak istiyorsanız olabilirsiniz. Bu yol girişi kolay ama gittikçe zorlaşan bir yoldur.



Eğer okulda öğrenmeyi düşünmüyorsanız kendi kendinize yazılımcı olmak için biraz otodidakt olmalısınız. Yani kendi kendinizi eğitmeyi bilmelisiniz. 

Yazılımcı olmanın temel şartı temel matematik ve mantık. Bunları bildikten sonra iyi bir yazılımcı adayı olabilirsiniz. 

Yazılımcı olmanın ikinci şartı bir programlama dili öğrenmektir. Sadece programlama dilini bilmek tek başına yazılımcı olmaya yetmiyor ne yazık ki. Ayrıca programlama dilinin içerisine algoritma bilgisini de dahil etmek gerek. Algoritma bilmeden yazılımcı olamazsınız. Algoritma ise problemleri analiz edip adım adım çözebilmek demektir. 

Üçüncü şartı ise daha fazla programlama dili öğrenmektir.

Eskiden işlerinizi 1 veya 2 dille halledebiliyordunuz ama artık iyi bir programcı olmak için biraz İsviçre çakısı gibi olmak gerekiyor. 

Zaten 1 dili çok iyi öğrenince, oradan edineceğiniz algoritma bilgisiyle sonraki diller daha kolay öğreniliyor. 

Yazılımcı olmanın dördüncü şartı İngilizce bilmek. Sadece Türkçe biliyorsanız tabi yine programcı olursunuz ama birincil kaynakların hemen hemen hepsi İngilizce, yeni çıkan bir kaynağı hemen okumak istiyorsanız İngilizce bilmeniz şart. 

Örneğin bir probleminiz var ve çözümü stackoverflowda ve tabi ki İngilizce. Google Translate'i deneyebilirsiniz %50-70 arası işe yarar ama doğru çevireceğinin garantisi yok. 

Ve yazılımcı olmanın son şartı sürekli gelişim. Donanım ve yazılım dünyası sürekli değiştiği için sürekli araştırıp yeni çıkan teknolojilere kendinizi adapte edebilmeniz, sürekli okuyup çalışmanızı gerektiriyor. Yani öğrenmeyi sürekli hale getirmelisiniz. 

Eğer burada yazanlar kafanıza yattıysa haydi ne oyalanıyorsun koş oku araştır biraz!...


Yorumlar

Popüler Yayınlar