Galaxy S II En Hızlı Grafiklere Sahip Android Telefonu




AnandTech sitesinde yayınlanan bir araştırmada Samsung Galaxy S II'nin Android işletim sistemine sahip akıllı telefonlar arasında en hızlı grafiklere sahip olduğu bildirildi.

Raporun Özeti:
"...Samsung'un kullandığı kendi Exynos 4210 SoC'sinde çift çekirdekli Cortex A9 tasarımı yer alıyor. En büyük haber ise Exynos 4210'un bir akıllı telefonda ARM'nin Mali-400 GPU'sunu kullanan ilk SoC olması.

Samsung Mali-400'ün 4 çekirdekli versiyonunu 4210'da uygulamış ve sonuç performansı grafikte de görebileceğiniz üzere şaşırtıcı olmuş. iPad 2'nin PowerVR SGX 543MP2'si kadar hızlı olmasa da piyasadaki mevcut akıllı telefonların hepsinden hızlı..."

Ayrıca Samsung Exyos 4210 çipinin iki ana LCD ekranında WSVGA çözünürlüğünü ve 1080p HDTV çıkışını aynı anda destekleyebildiğini söyledi. Bunun Exynos 4210'da iki ayrı post proses ardışık düzenini desteklemesi sayesinde mümkün olduğu bildirildi.

Bilgi:
SoC: "System on a Chip" kelimelerinin kısaltması, türkçe karşılığı çip üzerine yerleşik sistem veya sistem yüklenmiş çip olarak kullanılabilir.

Kaynaklar:
1) AnandTech
2) CNET

Yorumlar

Popüler Yayınlar