Windows 8'le İlgili Cevaplanmamış Beş Soru





ZDNet'te yayınlanan bir makaleye göre Windows 8'de hala açığa kavuşmamış bazı noktalar var. İşte o noktalar:


Microsoft yeni bir arayüze geçişi nasıl yönetecek?

Windows 8'de Metro tarzı "modern" arayüz ve Windows 7'deki gibi geleneksel masaüstü bulunacak.

Ticari müşteriler kullanıcıların gösterebileceği olası bir tepkiyi ve eğitim maliyetleri hesaplıyor. Geliştiriciler hangi arayüze yatırım yapmanın kar-zarar hesaplarını yapmaya başladı.


Microsoft için zor bir durum. Yeni arayüz yeterince hızla yayılmazsa erken uyarlamacılar mutsuz olur ve geliştiriciler batar.

Bulut (Cloud) stratejisi nerede?

Microsoft son birkaç yılını bulut tabanlı tekliflerle geçirdi. Bir Windows Live ID'si ile belgeleriniz ve resimleriniz için 25 GB'lık çevrimiçi depolama alanı elde edebiliyorsunuz. Bir de Windows Live Mesh programını kullanarak SkyDrive'da 5GB'lık ayrı bir veriyi de senkronize edebiliyorsunuz.

Ancak eksiklikler daha da dikkat çekici. Bir program SkyDrive'dan dosya nasıl alacak? Çevrimiçi (online) alan Windows Explorer için tamamen kapalı ve bu alan web tarayıcısıyla idare edilmeli. Microsoft bu anlamda stratejisi hakkında hiç birşey söylemiyor. Öte yandan Google ve Apple kendi bulut çözümleriyle çoktan genel kullanıma açıldılar.


Güvenilir bir Windows tabanlı tablet gerçekten 2012 ortasına veya daha geç bir tarihe kadar gerçekten bekleyebilir mi?

iPad'in çarpıcı başarısı karşısında Microsoft'un hemen cevap verme aciliyeti var. Ancak acele bir hareket HP'nin durumuna düşürebilir

Bir teoriye göre Windows 8 iki sürüm halinde çıkacak, ilk sürüm ARM tabanlı tabletler için 2012 başında çıkacak ve yıl sonuna doğru da geleneksel PC'ler için olan tam sürüm çıkacak.

Kaça mal olacak?

En erken gelecek seneye kadar öğrenemeyeceğiz.

Office nerede?

Bu yıl başına doğru Windows 8'in yapılan bir gösteriminde Excel 2010 gösterilmişti. Hatta Office'in neden yeni arayüze göre tekrar yazılmadığı sorulduğunda "Belki gelecekte" cevabı verilmişti.


Windows 7 çıkarken Office 14  (Office 2010) betaydı, belki şimdi de Office 2015 için aynı durum söz konusudur ve belki yapılan sunumlarda Word, Excel ve hatta Office Web Apps hakkında bazı ipuçları görürüz.


Kaynak:
1) ZDNET


Buna bakan buna da baktı:
Windows 8 Developer Preview

Yorumlar

Popüler Yayınlar