Yeni IPad Ne Kadar Isınıyor?



Yukarıdaki görüntülerde yüksek sıcaklıklar kırmızı ve turuncu renkler olarak gözükmektedir.

Consumer Reports test edicileri bir aksiyon oyunu oynarken yeni iPad'in bir önceki model olan iPad 2'ye kıyasla ciddi olarak daha fazla ısınabildiğini buldular.

Consumer Reports mühendisleri, Infinity Blade II oyununu oynarken termal görüntüleme kamerası kullanarak yeni iPad'in ön ve arkasındaki sıcaklık değerlerinin 46,6 C (116 F) değerine kadar yükseldiğini kaydettiler.

Testlerimiz, oyun oynamak veya download yapmak gibi işlemci yükü yaratan görevler esnasında yeni iPad'in ne kadar ısındığına dair ortaya çıkan çeşitli şikayetleri dikkat almaktadır.

Test düzeni şu şekildeydi: iPad Smart Cover takılmış, şarja takılı ve Infinity Blade II oyunu 45 dakika boyunca kesintisiz olarak çalıştırılmış. Cihazın 4G bağlantısı kapalıydı ancak Wi-Fi açıktı. Oda sıcaklığı ise 22,2 C (72 F) değerindeydi. (Apple, iPad'in 35 C (95 F) değerinin üzerindeki sıcaklıklarda kullanılmamasını tavsiye ediyor).

Ayrıca aynı testi şarja takılı olmayan bir yeni iPad ile de tekrar edip yeni iPad'in sıcaklıklarını iPad 2'yle kıyasladık.

Şarja takılı değilken yeni iPad 45 C (113 F) kadar yüksek sıcaklıklara erişti. 46,6 C(116 F) değerine ise şarja takıldığında erişti. En sıcak alanlar iPad'in arkasında dengeli bir şekilde dağılmayıp yukarıdaki resimde de görüldüğü üzere ekranın bir köşesine yakın bir noktada yoğunlaştı.

Yani, yeni iPad şarjdayken aynı teste tabi tutulan iPad 2'ye göre 6,7 C (12 F) daha fazla ısınırken fişe takılı değilken aradaki fark 7,2 C'ye (13 F) çıktı. (Ç.N: burada rakamlarda bir yanlışlık yapılmış olabilir, orijinalde de bu şekildeydi, yani şarja takılıyken 7,2 ve değilken 6,7 olması gereki diye düşünüyorum)

Testlerimiz sırasında yeni iPad'i elimde tuttum. En sıcak olduğu anda oldukça sıcak hissediliyordu ancak kısa bir süre için tutulacaksa özellikle rahatsız edici değildi.

Ayrıca yeni iPad'in şarjda oyun oynarken şarj olmadığını da fark ettik. Yani pili tüketmeye devam etti. Ancak oyun oynamıyorken normal şekilde şarj olmaya devam etti.


Yazının İngilizce orijinalini okumak için tıklayınız


Ayrıca CNET'te bu ısınma probleminin o kadar önemli olmadığına dair bir yazı da çıkmıştır, bu yazıyı da buradan okuyabilirsiniz (ingilizcedir).

Yorumlar

Popüler Yayınlar